Thursday, 6 June 2013

SKIM PINJAMAN BUKU TEKS

Kawan2 pernah dengar nama Skim Pinjaman Buku Teks??? mestilah pernah dengar kan, semestinya bukan skim cepat kaya k... sape yang tak pernah dengar mesti x pernah sekolah kot...hehehe, tapi kite yakin sahabat2 semua pernah dengar, pinjam dan baca... design ni utk guru penyelaras Bilik SPBT, Cg Noraini Abdullah... jom tengok!! ;)


KEM MEMBACA 1 MALAYSIA

Bacalah dengan nama TuhanMu yang menciptakan (sekalian mahluk)...(surah Al-Alaq ayat 1), dah termaktub dalam Al-Quran dan Allah dah pun perintahkan kat kite semua, tapi berapa ramai kawan2 kite yang suke membaca? baca buku ke, majalah ke n ape2 je la yang boleh di bace... macam2 kempen dah dibuat, siap ade slogan lagi MEMBACA JAMBATAN ILMU, tp malas jgk nk membaca, sibuk kot... yg tulis blog ni pon macam ye je slalu membace huhuhu... kadang 2x5 jgk... design2 yang kat bawah ni tentang KEM MEMBACA 1 MALAYSIA utk murid2 sekolah khasnya... dalam kem membaca ni macam2 aktiviti yang dibuat, kira boleh bagi pendekatan kat budak2 yang malas membaca utk minat membaca walaupun bagai mencurah air di daun keladi, lps kem xdenye nak jeling buku2 yg sekolah sediakan... kenapa ye?? 






AKTIVITI-AKTIVITI SEKOLAH

Disebabkan malas nak bebel, kite jadikan design2 ni satu tajuk je la... boleh gitu? mestila boleh kan, blog ni kan kite yang punye, bukan ahmad albab yang punye, huhuhu... ;)







BEN SMART???

Assalamualaikum kawan2, hari macam 'agak free' (free la sangat)... so, kite nk pulun publish design2 yang dah lame terperap dalam laptop ni... yang ini tentang BEN SMART... simplekan design ni tapi xpe yang penting masej sampai...ape bende ben smart ni?? Ben Smart ini ialah baja, baja yang boleh memberikan berat kepada buah kelapa sawit, so x rugi kalau nak cuba... sape2 yang nak cube boleh call kite k... ;)


PENAMPILAN DIRI

Layaaaan..... ;)


BUDI BAHASA

Kempen Budi Bahasa Budaya Kita dan Kempen 5S... renung-renungkan dan selamat ber amal.... ;)

AGAMA

Assalamualaikum sahabat2 yang dikasihi, masih lagi dalam mood cuti tapi still tengok2 blog yang suam2 kuku ni...nak kongsi lagi design simple untuk bunting sahabat kite dr SMA Annur Benut... tajuk kali ni tentang AGAMA, seandainya boleh dibaca, bacalah kerana ianya ilmu dan benda baik kan... jom baca!! ;)