Saturday, 26 January 2013

GRADUAN CEMERLANG PRASEKOLAH 2012

Emm... Prasekolah pon dah boleh konvo, so cute... main2, tulis2, jalan2... pastu konvo... emm cayalah murid2 pra sekarang ni... ok la, klu tengo tajuk post kali ni memang tak same langsung dengan tajuk banner kat bawah ni... semua salah kite la ni, kawan suh buat lain, lain plk jadinye... tp seb baik kawan kite yang dua orang tu sporting...so kemaafan dendam yang terindah, minta maaflah kite, maaf diterima dgn spenuh hati...alhamdulillah... ;)


SERI KEMBANGAN CUSTOMER...

Assalamualaikum pelanggan2 kite yang budiman... tajuk kali ni memang direka khas buat seorang pelanggan setia kami sejak tahun 2011/2012 dari Seri Kembangan, kak Haniifa empunye nama...klu x silap beliau ni cg prasekolah kat sane... biasela klu cikgu2 prasekolah ni mmg agak excited dengan design2 warne warni ni kan, so utk tahun ni beliau order design2 baru macam yang ade kt bawah ni...mcm2 ade, carta minguan, doa sebelum belajar, doa sebelum& selepas makan...maybe xde la segah mane pun design2 kite ni tp bile pelanggan puas hati so kite pon senang hati... betol x kawan2..? ;)










TITLE BOARD!!!

Assalamualaikum kawan2 yang dikasihi...semoga sentiasa dalam naungan rahmat Allah yang Maha Esa... ok lah like a usual (sepiking lundon la plk) kite nak kongsi lg ni design2 warne-warni yang x berkesudahan ni... huhuhu... kite buatkan design ni dengan tajuk "TITLE BOARD" ok x tajuk tu (sebenarnye dh x tau nk letak tajuk ape dah...semberono je!!) design ni utk Cg Isnaini dari SK Pekan Nanas Pontian, beliau nak macam tu so kite buatkanlah, hopefully beliau puas hati n terhibur (mc dgr lagu plk kn...). saiz benda ni kecik je kertas A4 bahagi dua...maka terhasillah design2 yg macam ini...layaaaaan!!! ;)








SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH & PROGRAM TRANSISi


Assalamualaikum wbt... Selamat Kembali ke Sekolah anak2 muridku... tiap kali awal persekolahan mesti ade program transisi utk murid-murid tahun 1... kt situ kite leh tengok la mcm2 ragam bebudak darjah satu ni... btw program ni lebih kepada suai kenal murid2 baru ni dengan alam persekolahan baru...utk cikgu2 yang baru posting selalu akan kalut klu ade budak melalak x nak masuk kelas... tp xpe tu semuakan pengalaman kan... memang kadang2 kite akan stress dgn perangai bebudak kt sekolah ni tp sebenarnye kite bahagia di samping mereka terutama sekali kt budak2 sekolah rendah...benda2 tu semua mematangkan diri sebagai seorang guru di sekolah, so carilah pengalaman tu banyak2, insyallah cikgu2 akan berjaya dan ceria!! ;)



PENCAPAIAN UPSR 2012 SKSD

Assalamualaikum sahabat2... kali ni kite nak post design banner Pencapaian UPSR 2012 utk SK Sg Durian... banner ni kecik je sebenarnye, Pejabat Pelajaran Daerah Pontian nak setiap sekolah buat utk di gantung kt PPD... biar semua orang atau pelawat yang datang tengok sendiri n dlm erti kate lain pihak PPD x perlulah jawab macam2 seandainye ade soalan daripada pelawat2 tersebut... ;)



BANTUAN AWAL PERSEKOLAHAN 2013 BANNERS

Assalamualaikum sahabat, kali ni kite post design yg simple je nak create...tahun ni dapat order banner utk bende2 cm ni... ok, bahan2 utk membuat banner2 ni ialah (huik! mcm nak main masak2 plk)... first: buat kotak2 3 warne biru, merah dan kuning... 2nd: bukak internet g kt google cari muka Najib n muka Muhyidin (klu nak tambah muke sahabat2 pon ok jer..)... 3rd: tulis la wording yang macam banner kt bawah ni... insyallah jadi, semudah 1.2.3... utk menambah perisa google skali gmbar bendera malaysia (bendera jepon jangan!!, kang jd isu plk),logo 1 malaysia, logo janji ditepati (bukan janji manismu k, tu lagu Aisyah!!) huhuhu... ;)



Friday, 25 January 2013

MAULIDURRASUL @ MRSM TERENDAK

Assalamualaikum w.b.t... sihat semua ye, amik mase sket utk upload2 n kongsi2 walaupun mata ni dh layu dah malam ni... OK SEMANGAT!!! (tetibe je segar balik...) Ok la, ni nak kongsi design yang di tempah oleh sahabat lame kite Mohd Tony Saidi ( http://aspirasiku.blogspot.com/ ) ustaz dr MRSM Terendak, emm beliau ni new customer la kan tp bile dah tempah... jawab!!! sekali tempah je dah 16 banner... menitis air mata kite... menitis air mate sbb syukur alhamdulillah rezeki dr Allah, support dr member2 dan menitis air mate time nk buat design ni... huhuhu... dengan titisan air mate ni maka terhasillah design2 picisan n bagai melukut di tepi gantang ni ha... boleh la buat cuci2 mate sahabat2 semua n klu nk order pun ok...jgn berlengah call kite 0178245082... hehehe (semangat x pasal2)... ape2 pon jazakumullahu khaoiran kathiron buat Ustas Tony sebab order dgn kite, pasni jgn lupe order lg k...
Btw Salam Maulidurrasul buat semua sahabat2 dan pelanggan2 budiman, bukan hanya kite sekadar ingat nabi time pegi sambutan2 maulidurasul kt mane2 tempat,dengar ceramah pastu makan then balik kosong... tahun depan ulang lg n masih x berubah... NOPE!! so, ikutlah sunnah nabi, cinta nabi, ingat nabi (emm...sahabat2 lg hebat kn), klu susah2 sgt jom kita banyakkan selawat ke atas nabi k... x rugi pon sbb nabi kate... "orang yang paling dekat denganku di akhirat nnt ialah orang yg bnyk selawat ke atasku di dunia"... nabi kate bkn kite kate k tp kite cume sampaikan... (mcm penceramah plk kali ni...) ok sahabat2 lepas ni kite same2 semai kasih, semai sayang, semai cinta buat nabi junjungan mulia Muhammad s.a.w dan sunnahnye, insyallah... ;)