Sunday, 1 December 2013

MAJLIS NUZUL QURAN MRSM TERENDAK



GOODBYE DEBRA...


MINGGU KESEDARAN HIDUPAN LIAR


LOGO RUMAH SUKAN SK ANDEK MORI






MAJLIS KESYUKURAN & AQIQAH


SUNATHON STAR 1 2013


KEMPEN MELESTARIKAN HIDUPAN LIAR 2013


THANKS FOR BEING A GREAT INSPIRER


GAMITAN KASIH SEJUTA MEMORI


Lokasi : SK Sg. Durian
Tarikh : 15 November 2013
Ucapan : Terbaik!!! ;)

HAMIZA & RAIZAL WALIMATUL URUS


Lokasi : Kg. Panchor Melaka
Tarikh : 23 November 2013
Ucapan : Tahniah!!!

KEINDAHAN BERSAMAMU IKRAM 2013


Tempat : Maahad Pontian
Tarikh : 13 - 14 September 2013
Ucapan : Mabruk!!!

PENGUMUMAN!!! ;)




Thursday, 6 June 2013

SKIM PINJAMAN BUKU TEKS

Kawan2 pernah dengar nama Skim Pinjaman Buku Teks??? mestilah pernah dengar kan, semestinya bukan skim cepat kaya k... sape yang tak pernah dengar mesti x pernah sekolah kot...hehehe, tapi kite yakin sahabat2 semua pernah dengar, pinjam dan baca... design ni utk guru penyelaras Bilik SPBT, Cg Noraini Abdullah... jom tengok!! ;)


KEM MEMBACA 1 MALAYSIA

Bacalah dengan nama TuhanMu yang menciptakan (sekalian mahluk)...(surah Al-Alaq ayat 1), dah termaktub dalam Al-Quran dan Allah dah pun perintahkan kat kite semua, tapi berapa ramai kawan2 kite yang suke membaca? baca buku ke, majalah ke n ape2 je la yang boleh di bace... macam2 kempen dah dibuat, siap ade slogan lagi MEMBACA JAMBATAN ILMU, tp malas jgk nk membaca, sibuk kot... yg tulis blog ni pon macam ye je slalu membace huhuhu... kadang 2x5 jgk... design2 yang kat bawah ni tentang KEM MEMBACA 1 MALAYSIA utk murid2 sekolah khasnya... dalam kem membaca ni macam2 aktiviti yang dibuat, kira boleh bagi pendekatan kat budak2 yang malas membaca utk minat membaca walaupun bagai mencurah air di daun keladi, lps kem xdenye nak jeling buku2 yg sekolah sediakan... kenapa ye?? 






AKTIVITI-AKTIVITI SEKOLAH

Disebabkan malas nak bebel, kite jadikan design2 ni satu tajuk je la... boleh gitu? mestila boleh kan, blog ni kan kite yang punye, bukan ahmad albab yang punye, huhuhu... ;)







BEN SMART???

Assalamualaikum kawan2, hari macam 'agak free' (free la sangat)... so, kite nk pulun publish design2 yang dah lame terperap dalam laptop ni... yang ini tentang BEN SMART... simplekan design ni tapi xpe yang penting masej sampai...ape bende ben smart ni?? Ben Smart ini ialah baja, baja yang boleh memberikan berat kepada buah kelapa sawit, so x rugi kalau nak cuba... sape2 yang nak cube boleh call kite k... ;)


PENAMPILAN DIRI

Layaaaan..... ;)


BUDI BAHASA

Kempen Budi Bahasa Budaya Kita dan Kempen 5S... renung-renungkan dan selamat ber amal.... ;)

AGAMA

Assalamualaikum sahabat2 yang dikasihi, masih lagi dalam mood cuti tapi still tengok2 blog yang suam2 kuku ni...nak kongsi lagi design simple untuk bunting sahabat kite dr SMA Annur Benut... tajuk kali ni tentang AGAMA, seandainya boleh dibaca, bacalah kerana ianya ilmu dan benda baik kan... jom baca!! ;)


Thursday, 30 May 2013

MUTADAYYIN @ ANNUR

Assalamualaikum sahabat2 dan pengunjung2 blog ini, buat sekian bulan blog ni tak di update, memang tak up to date btol kite ni ek... kejap ade kejap takde... by the way, kali ni kite bwk design2 yang kite buat untuk sahabat kite yang mengajar di SMA ANNUR.. Ustaz Shahrul Nizam aka Tijo...MUTADAYYIN...ape maknanye tu ek? menurut ustaz tijo mutadayyin ni maksudnye orang yang beragama...so, klu nak tahu isi2nye bace la kat bawah ni ye kawan2... kite kongsi2 ilmu pepagi buta ni yep... ;)













Wednesday, 27 February 2013

LAST DAY IN FEBRUARY...

Assalamualaikum sahabat2... kite doakan kalian sihat2 selalu dan dalam rahmat Allah sentiasa... subhanallah, baru perasan blog ni senyap sepi dekat sebulan lebih... terasa bagai sekejap je waktu yang beredar... bulan Februari yang amat2 sibuk dengan 2 kerja yang betul2 menguji jiwa raga ni, terasa masa yang diberi begitu berharga dalam mengurus tugasan sekolah yang diamanahkan dan menerima tempahan pelanggan2 yang tidak kunjung reda di bulan ini, alhamdulillah... terkadang terusik juga kesihatan yang terabai di saat itu... alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar dan kite dapat menarik nafas lega, mungkin kerana nekad yang membara untuk menghabiskan tugasan2 dan tempahan2 sebelum berakhir bulan Februari dan ianya berhasil walaupun dalam lingkungan 85% selesai... mungkin sedikit tekanan namun terkadang kite tersenyum sendiri... dan yang lebih penting ialah dalam kesibukan mengejar dunia moga kite tidak lupe pada Pemilik Alam ini, Allah s.w.t...


Saturday, 26 January 2013

GRADUAN CEMERLANG PRASEKOLAH 2012

Emm... Prasekolah pon dah boleh konvo, so cute... main2, tulis2, jalan2... pastu konvo... emm cayalah murid2 pra sekarang ni... ok la, klu tengo tajuk post kali ni memang tak same langsung dengan tajuk banner kat bawah ni... semua salah kite la ni, kawan suh buat lain, lain plk jadinye... tp seb baik kawan kite yang dua orang tu sporting...so kemaafan dendam yang terindah, minta maaflah kite, maaf diterima dgn spenuh hati...alhamdulillah... ;)


SERI KEMBANGAN CUSTOMER...

Assalamualaikum pelanggan2 kite yang budiman... tajuk kali ni memang direka khas buat seorang pelanggan setia kami sejak tahun 2011/2012 dari Seri Kembangan, kak Haniifa empunye nama...klu x silap beliau ni cg prasekolah kat sane... biasela klu cikgu2 prasekolah ni mmg agak excited dengan design2 warne warni ni kan, so utk tahun ni beliau order design2 baru macam yang ade kt bawah ni...mcm2 ade, carta minguan, doa sebelum belajar, doa sebelum& selepas makan...maybe xde la segah mane pun design2 kite ni tp bile pelanggan puas hati so kite pon senang hati... betol x kawan2..? ;)