Sunday, 9 December 2012

CARTA HATI

Carta Hati Najwa Latip ke...??? xde kene mengena langsung dengan makcik tu k... pinjam tajuk je n semuanye masih berada dalam ruang lingkup perkhidmatan kami ni... ini adalah sebahagian carta-carta dan jadual yang kite nak kongsi... masih bermain dengan warna-warni kehidupan dan lakaran segar hingga dah tak tau nak letak warne ape dah kt design2 yang akan datang... semoga diberi idea dan kekuatan dari Pencipta kite Allah swt untuk meneruskan usaha ini... buat sahabat2 yang terus memberi kepercayaan kepada servis kite yang suam2 kuku ni terima kasih diucapkan, kerana kalian kite masih terus setia menunggu dan menerima tempahan... uhibbukum jamii'an... love u all lillahi taala... peace!!! ;)












GHAZAL UNTUK CG ZAEDI...

Assalamualaikum wbt... fuhh!! sakit jantung tengok bola sepak Malaysia lawan Thailand malam ni... adooii!!! Lastly kite update sket blog ni bagi tenang sket dada mengadap orang maen kejar2 bola tu... seri jer...(Tahniah la Harimau Malaya buat gol dulu)...ok lah, kali ni nak post tempahan daripada kawan kite Cg Zaedi (cikgu muzik) sekolah kite... boleh tahan jugak tempahan beliau ni... nasib baik beliau bagi bahan n kite tukang cari gambar... bunting2 ni semua untuk projek Karnival PGSR 2012 beliau & rakan2 beliau tentang Muzik Tradisional Ghazal dan Zapin dan dah berjaya dijalankan pun...Tahniah Cg Zaedi n the gang!! ;)










Saturday, 8 December 2012

IKRAM PONTIAN 2012

Sebelum kite menyambung projek malam ni, kite nak post gak la serba sedikit program2 yang kite sertai bersama-sama IKRAM PONTIAN pada tahun 2012 ni... asyik cerita bab sekolah je kan.. yang ni kite keluar sedikit dengan aktiviti kemasyarakatan, aktiviti NGO yang kite join... sebenarnya IKRAM ni banyak aktiviti x kirela untuk peringkat pemuda, belia, remaja, wanita dan seluruh peringkat usia...semua ade. Design2 yang ade kt dalam blog hangus ni pon x sampai suku aktiviti IKRAM yang dianjurkan... mmg banyak... sampai akhir tahun ni pon masih berjalan lagi aktiviti2 IKRAM... fuhh memang hebat!!! 











WEDDING BUNTING 2012...

Wedding Bunting la sangat... tp tahun ni x berape banyak kawan2 yang order bunting kawen dengan kite... tp xpe la ni je yang termampu untuk tahun ni... terima kasih kepada kawan2 yang masih sudi menempah dengan kite yep... alhamdulillah... ape lagi jom LAYAAAANNN!!! ;)






OH MY ENGLISH!!! (PART 1)

Assalamualaikum sahabat2... selamat malam diucapkan, semoga setiap mase mendapat pahala yep..(setiap detik kite isi dengan benda2 baik & amal soleh...) emm... tajuk kali ni takde kena mengena langsung dengan rancangan OME yang kt Astro tu tapi pengisiannye tu ade la jugak sipi2... nak kongsi design untuk cikgu2 yang mengajar subjek Bahasa Inggeris pulak... design ni kak Fatimah Yong (cikgu BI SK Sg Durian) yang order... beliau bagi kat kite kertas2 putih yang ade isi grammar BI then mintak buat jadi warne warni n menambah seri lagi bilik ELC (English Language Centre) beliau... pada mulanya agak berat hati nak buatkan tp mulut ni gatal dengan pantas mengucapkan "ye, insyallah boleeeh..." maka terpakselah kite perah otak nak buat design ala2 Inggeris ni, serabot jugak...last2 letak jelah kartun2 kat kotak design tu bagi nampak ceria (ceria la sgt!!) hinggalah jadi design2 macam kat bawah ni... saksikanlah!!! hehehe...
Untuk Tempahan:
GRAMMAR
PRICE : RM 9.00 MYR / each ( 1 set RM54 )
SIZE : 15in  x 20in
MEDIA : TARPOLIN BANNER
POSTAGE : RM6 (S/M) @ RM10 (S/S)












ANUGERAH MAIN-MAIN

Anugerah main-main???!! oh ye, ni anugerah bagi mengisi aktiviti sambutan Hari Guru SK Sg Durian 2012 sebenarnye... budak2 pengawas yang anjurkan dengan di bantu oleh Puan Fatin Nabihah (pembantu Prasekolah SK Sg Durian)... mmg meriah aktiviti Hari Guru tahun ni, pertandingan bola jaring cikgu2 lelaki pon ade (emm...pening kepala pengadil)... ape2pon terima kasih kepada Pn Fatin n pengawas2 yg buat majlis kiteorang2 ni... ;)