Tuesday, 28 February 2012

BIRTHDAY CART!!!

Assalamualaikum w.b.t... sahabat yang di kasihi dan lame kita x post something new kt humble blog nih... tp rase sempat skit untuk share jap Carta Hari Jadi n Carta Nama Prasekolah... design nih untuk sahabat kite kt SK Taman Desaminium Seri Kembangan Selangor... so, thanks to warga SK Tmn Desaminium yang ramai2 tempah design jadual, carta, n macam2 lagi... terima kasih atas sokongan anda semua, walaupun x pernah bersua muka tapi kepercayaan dgn perkhidmatan kami ini yang amat2 kami hargai... terima kasih semua!!! Alhamdulillah... ;)



Wednesday, 8 February 2012

PELIHARA UCAPAN

Assalamualaikum... selamat pagi!! semoga hari ni memberi sinar baru buat sahabat2 semua ye... "Kerana Pulut Santan Binasa, Kerana Mulut Badan Binasa"... haa, pernah dengar kan ayat tu...? tp tu kata2 orang melayu kite kan... kata2 tu mungkin di adaptasi dari Hadist nabi yang satu ni, memang betol tu kawan2 kalau kite x jaga mulut mungkin boleh sakitkan hati orang lain, oleh yang demikian jaga mulut tu elok2 k... kalau x tahu jangan buat2 tahu pulak, lebih baik DIAM... untuk renungan bersama dari kami dan pelanggan baru kami Sekolah Menengah Islam Hidayah Johor.. jumpe lagi!!! ;)

Tuesday, 7 February 2012

JAWI TIMETABLE RELEASE!!!

Assalamualaikum n jumpe lagi di hari yang same n nak upload puas-puas design2 terbaru... untuk post kali nie nak share tentang JAWI TIMETABLE. Jadual Jawi ni seswai untuk ustaz2 n ustazah2 yang jadi guru kelas, guru bilik khas n nak tampal kt umah pon boleh... hehehe. Terima kasih buat sahabat kite Ustaz Syarifuddin dari SK Parit Markom yang nak jadual waktu yang dah sedia ade tp dijawikan...apeapepon dalam jadual ini hanye perkataan2 sahaja yang dijawikan dan segala design adalah sama seperti jadual yang sedia ade, harap maklum.. ;)




YA HABIBI... MUHAMMAD RASULULLAH...

Mahaguru, pemimpin dan mentor macam manakah Baginda s.a.w?? Baginda s.a.w. x ubah bagai telaga yg saaangat dalam dengan kebesaran, keluhuran,kejujuran dan ketinggian. Baginda s.a.w adalah Nur Cahaya yang Wajib kita ikuti... jom layan bait-bait lirik nasyid nih dari kumpulan Hijjaz (Design Bunting : Sekolah Menengah Islam Hidayah Johor)


 Malu Rasanya.... Mengatakan Cinta.... Kepada dia… kekasih Allah
Karena dia… insan mulia… Sedangkan diriku… insan biasa
Kubujuk jua…. hati dan jiwa…Meluahkan rasa… cinta membara
Di dalam pujian ucapan shalawat… Tanda penghargaan seorang umat…
Selagi upaya…. kuturuti ajarannya… Apa terdaya…. kuamalkan sunnahnya
Moga di dunia mendapat berkat…Di akhirat sana… beroleh syafaat
Karena peribadinya…aku terpesona…Karena budinya… aku jatuh cinta
Rinduku padanya tiada terkata…Nantikanlah daku di taman syurga
Ya Rasul… kurindu padamu…Syafaatkan daku
Sesungguhnya apa yang kudambakan…Adalah cinta Allah yang Esa
Karena cinta kepada Rasulullah…Berarti cinta kepada Allah

ORGANIZATION CART COLLECTIONS

Assalamualaikum... jumpe lagi kita di arena perkongsian di blog yang suam2 kuku nih... ;) ok, tajuk kali ni adalah seperti di atas, malas nak taip smule perkataan BI tu hehehe... atas permintaan sahabat2 setia yang nak tengok design carta organisasi yang kite hasilkan so ni la design-design nye... untuk pengetahuan sahabat2 semua design carta-carta ni ditempah dalam bulan Disember 2011 hingga Februari 2012, jika ade lagi design carta terbaru insyallah kami akan upload lg ye... klau berminat pilihlah yang mane satu pastu buat tempahan dengan kami k, tq...  ;)

NO KOD : OC001

NO KOD : OC002

NO KOD : OC003

NO KOD : OC004

NO KOD : OC005

NO KOD : OC006

NO KOD : OC007


NO KOD : OC008

GREEN DESIGN SET


Assalamualaikum sahabat2 semua!!! Lama rasanye x post kt blog nih.. curi mase curi mase hehehe...
ok, untuk bulan Februari bersamaan bulan Rabiul Awal 1433H ni kita nak share design yang satu nih. Penempah die Pn Samsiah Mohd Salleh aka wife saye hehehe... Design ni kite kire 1 set la sbb beliau tempah 3 benda serentak... taste beliau ni boleh tahan gak sbb nak design tentang Sains Tulen (pening kepala pikir) coz beliau jd cikgu kelas Sains Tulen itu... kalau tengok kat jadual je x tau nak cakap ape, jadual sekolah beliau ade 19 mase so besar la jadualnye (skolah len 12 mase je) sbb beliau mengajar kat Sekolah Menengah Islam Hidayah... 
Untuk design Jadual Bertugas ade sekor Cute Panda kat bawah pokok (comel x?) request of beliau sendiri lepas nampak gambo panda kt laptop kite.. n yang paling kite suke ialah kate-kate kt 2 jadual beliau "TEROKAILAH BIDANG SAINS AGAR TERSERLAH KEBESARAN ALLAH"... (best2x!!)
Disebabkan designs ni banyak warne hijau so kite namekan design ni sebagai Green Design Set n klu ade yg x suke ngan name die kite peduli ape, kite suke...hahaha!!!