Thursday, 19 January 2012

6 TUNJANG PRASEKOLAH

Assalamualaikum sobat2 kite... tajuk ape yang kat atas tu?? T.U.N.J.A.N.G... mesti semua cikgu2 prasekolah dah hafal dah 6 Tunjang ni kan... haaa, kali ni nak selitkan jugak la 6 Tunjang Prasekolah ni kat blog yang humble ni... atas permintaan dua orang rakan kite yang comel2 tu maka terhasillah design Tunjang2 yang penuh warna warni nih... diorang nak tampal bagi penuh prasekolah diorang, mane tau tahun ni dapat Anugerah Benchmark 2012 utk Negeri Johor kan (Ameen...). kenape kite cakap macam tu, biasela tengok kegigihan budak2 comel dua orang ni panjat sane sini, dah penuh dah dinding, siling, tingkap, pintu Prasekolah SKSD dengan macam2 BBM utk budak2 diorang ni, (tp klu bdk2 tu masih blur2 gak blaja xtau nak cakap ape dah...) ape2pon korang memang hebat!! senyum2 selalu k... ;)

















KATA-KATA HIKMAH...

Assalamualaikum kawan2 budiman... ok jom sharing2 kata-kata hikmah yang ditempah oleh orang Puchong Selangor, Kak Nor Hasanah Omar, seorang cikgu kat Sekolah Taman Desaminium... mmg x pernah jumpe orangnye lagikan nak cam rupanye... beliau tempah macam2 design ngan kite, syukur alhamdulillah n terima kasih kat Akak Hasanah atas kesudian n kepercayaan beliau dengan perkhidmatan kami (yg penting beliau puas hati...). Ok, saiz design ni ikut ukuran A3. sesuai untuk tampal kt dinding kelas, pejabat, tempat kerja dll. sape berminat boleh call kite k (0178245082) Insyallah kami akan melayan panggilan anda. ;)













Wednesday, 18 January 2012

DARI SAHABAT BUAT SAHABAT...


Assalamualaikum, ape khabar semua!! ok, kali kite nak bawak tengok design nih, ok x? design nih special utk sahabat kite namenye Hasibah Md Isa aka Shibah yg dah pindah ke sekolah baru beliau... sedih tu xla sgt (ceh, cover2 plk) tp beliau pergi bnyk meninggalkan kesan (bukan tapak je) tp kenangan... x tau nak cakap mcmne bile dapat member yg baik, ikhlas n rajin (ayat nak skima) tp tu la kenyataan... bile die dpt surat pindah kite n member2 xdela trkejut sangat sbb beliau ni bnyk kali pindah sekolah (kire bnyk pengalaman nih, hehehe) tp bile kite n member2 terdekat yg lain mulakan sesi persekolahan 2012 mule rase "Shibah dah x de" (pindah)... emm, kuat aura beliau ni... ape2 pon dah x leh nak cakap ape dah, sbb setiap pertemuan pasti ade perpisahan kan... semoga beliau dapat terus menabur ilmu di bumi SK Pekan Nanas dengan jayanya!! ;) 




Sunday, 15 January 2012

BILIK KESIHATAN

Assalamualaikum w.b.t dan selamat petang sobat2 yang dikasihi, semoga sobat2 sihat walafiat hendaknye n ceria2 selalu... masih lagi nak kongsi design2 yang biase2 ni... design ni untuk letak kt pintu bilik kesihatan SK Bukit Rahmat...ditempah oleh adik kite Abd Razak aka Ajaq dari Muar... so klu sobat2 dari bandar Maharani ni boleh la call beliau utk mendapatkan perkhidmatan kami ye... jom layan... ;)

Saturday, 14 January 2012

UNIT PENILAIAN DAN PENTAKSIRAN ( 1 set )

Assalamualaikum, selamat pagi sahabat2... alhamdulillah masih ade ruang masa dan kesempatan utk kongsi design2 baru walau x mampu upload banyak tp tetap nak kongsi, xpe lah kite upload pelan2.. :) jom layan design ni... design2 ni untuk adik ipar yang mengajar kat SK Temiang Muar, Nurul Qamar namenye... (antara customer tetap kite) so, diharapkan beliau berpuas hati dengan design set ini... ;)

PAPAN TANDA BILIK



CARTA ORGANISASI



PAPAN MAKLUMAT UPP


SYAURA BABY HOUSE

Assalamualaikum... semoga sihat2 selalu dan sentiasa dalam rahmat Allah swt... ok kali ni kite nak ajak kawan2 terutama skali yang ade baby2 comel kat rumah jom cuci mate skit n bawak jalan2 cari baju, kasut, botol susu dll ke SYAURA BABY HOUSE (SBH), garenti puas hati... mesti anak2 comel sahabat2 lebih bergaya dan hebat!! SBH ni sebenarnye kedai member kite Nur Saadah Abd Wahab aka Odah,die jual kelengkapan bayi, macam2 ade (alat kelengkapan dapur xde ye). ;) Oleh yang demikian, seandainye sobat2 berminat nak tengok barang2 baby ni bolehla ke FB (facebook) beliau, taip je Syaura BABY house atau kalau ade minyak keta lebey skit boleh la gi n tengok senirik butik beliau yang 'speechless' la sbb mmg cun (purple pink) n rambang mata (klu ade anak mmg bnyk la kite nak, hehehe), kat mane? ok butik tu kat Pekan Nanas, masuk Masjid Jamek Pekan Nanas tu, pastu ade deret2 kedai, pastu jumpe la design bunting yang kat bawah nih n itulah butiknye... kepada Puan Odah, siap sedialah kamu utk layan customer lps ni sebab kite dah promote habis2 dah butik kamu nih...hehehe




Wednesday, 11 January 2012

THANK YOU FREINDS...

Assalamualaikum sahabat, terima kasih diucapkan buat semua sahabat2 budiman (bodek sket) yang menyokong kite hingga kini, syukur alhamdulillah... inilah bukti kesetiaan anda kepada kami selama ini (ceewah!! mcm dh juta2 peminat je, hehehe) tp xpe mule dari bawah kan...hehe. petang ni buat packing (gulung2 je) semua tempahan, esok nak dihantar n dipos kemana-mane (mcm one world plk...), sahabat2 yang belum dpt lagi diharap bersabar ye, insyallah sampai... nnt kite publish design2 terbaru k... jazakallahu khairon jaza'!! senyum2 selalu!! ;)




Monday, 9 January 2012

DRAW BUILDING PLAN

Selamat malam sahabat2 yang dikasihi, kali ni kite nak ringankan sikit kepala yang dah agak berat dengan pencarian idea2 'fresh' (konon)... mata kite pon dah 'kuyu' rase mcm nak terlelap je, so the great idea ialah meninggalkan sekejap job yang penuh warna warni tu ke design ntahapeapentahnih... design ni untuk adik kite yang mintak tolong buatkan iklan kerja beliau... agaknye tengah x banyak keje kot tu yang beliau berani open job yang agak pening+juling2 itik bila tengok beliau buat gune software AutoCAD tuh, nak jugak try gune software tu takut senget plk bangunan yg di buat tu nnti ;) ... ape2 pon andai sahabat2 ade kawan atau sedara mara, jiran dll yang nak BUAT PELAN bangunan bolehlah rujuk budak sorang ni kat iklan yang macam ape kat bawah ni.. kalau xberapa nampak leh call beliau 0137931093 (Rashid), insyallah best n rumah kawan2 pon x senget, hehehe... ;)



Friday, 6 January 2012

JOB VACANCY!!!

Assalamualaikum sahabat2 yang kite kasihi, ok tajuk macam nak cari pekerja je kan... haaa, semua dijemput hadir untuk temuduga "Kerja Kosong" yang special nih.. insyallah dapat andai niat tu ikhlas lillahi taala..
sape x nak kan klu dapat ganjaran best gile kan, siape yang baru mule boleh la buat sikit2 dulu ye...azam k untuk take it this job!!  Let us train to not just performing our Solah, but also "taking care" our solah by praying in Jamaah (Together)... yeah, u all can do it bros!!  ;)




Monday, 2 January 2012

SELERA RASA

Emmm...macam sedap je bunyinye kn...testing2!! haa... ni die...hehehe