Saturday, 31 December 2011

COLORING TIMETABLE RELEASE!!!

Tajuk nak best... tp memang best pon hehehe...(perasan)...Masih lagi di 'mood' persiapan persekolahan awal tahun 2012... (mcm dah ade anak pulak). Kita bukan buat persiapan untuk anak tapi untuk anak2 murid... cikgu2 kat sekolah kite tahun nie semacam je tengok semangat diorang, siap tempah design Jadual Waktu beramai2 dengan kite jadi kite dengan hati terbuka menerima tempahan diorang dengan senyuman kesyukuran pada Illahi saiz untuk JADUAL WAKTU ni (2x4)... terima kasih jua buat sahabat yang banyak support kite slama ini... semoga kite sentiasa berSYUKUR... ;)
Ok kite dah upload n tambah lagi sample2 design Jadual Waktu... kalau ade sape2 yang berminat boleh call kite di 0178245082... mari ceriakan kelas anda dengan Jadual Waktu bewarna warni!!!













TANYA SAMA POKOK ...

Sesungguhnye, tajuk di atas tiada kena mengena dengan lagu Hazama ok... cume amik tajuk je hehehe... Pokok kat sini iyolah design kite untuk chekgu chekgi yang nak start keje smula 4 Januari 2012 nie... so sebagai persiapan, diorang mintak buatkn 1 design untuk Jadual Bertugas kelas masing2... so kite designkan jadual bertugas ni gune gambo pokok yg meriah bewarne warni (sebab kelas budak skolah rendah) lagi ceria... saiz untuk jadual macam nie kite buat 2 kaki x 2kaki... harge? yep boleh hubungi kite di talian 0178245082 andai kawan2 yang lain berminat...Terima kasih kt Kak Limah, Kak Rus, Anuar, Kak Saliza kerana sudi menempah banner + design skali... ;)

NO KOD : DR001

NO KOD : DR002

NO KOD : DR003

NO KOD : DR004

NO KOD : DR005

2012 . . .

TAHUN 2012 dah datang, sebenarnye xde ape yang nak diperbaharui lagi sebab kite dah buat azam sejak tahun hijrah 1433 yang datang dulu sebelum 2012... so, xde ape2 prasaan pun dalam hati cume semoga Allah berkati segala ibadah dan amalan baik yang kite laksanakan selama ini...

Friday, 30 December 2011

DOA SEBELUM & SELEPAS MAKAN

Assalamualaikum sahabat... akhirnye dapat gak mencorat-coret kat blog yg ala kadar ni, memang niat dihati nak post setiap design yg dah siap, tp x brkesempatan... tengok2 tarikh dah last day dalam tahun 2011 ni, so x boleh jadi nih, nak post somethings skit sbelum ke tahun baru... hari ni dh ready nk kongsi design doa yang dah 2 customer gune (Abd Razak & 2ndly Ust Omar Maidin)... design ni amat simple sbb tujuannye untuk memudahkan budak2 sekolah bace n hafal sebelum & selepas diorang makan.. jom bace!! ;)





Monday, 5 December 2011

BANNER DULU-DULU... PART 1

Assalamualaikum sahabat2!!! rasenye dah lame x post somethings kt blog best ni (perasan...), ok lah kali ni kite post banner2 zaman dulu punye... tp part 1 dulu k (macam movie plk)... kebanyakan banner2 kali ni published tahun 2009... thanks buat sahabat2 yang order banner2 ni ngan kite so, jom layan... @_@















Thursday, 1 December 2011

jauh di MATA dekat di HATI

Bunting orang nak pindah (seswai gak ayat ni...), selamat tinggal kak Haiza, jangan lupe org Pontian!! bunting ni sekolah yang order utk Kak Haiza yang pindah sekolah di Penang, sebab orangnye istimewa (kot, hehehe) so skolah bagi benda ni buat kenang-kenangan...beliau ni memang sporting, lucu pon ade, senang berbual ngan die, kire semue ok la dgn beliau nih... sebenarnye ade satu lagi design tp kt mane ntah kite simpan... untuk kak Haiza, walau di mane kamu berada laksanakanlah tanggungjawab yang diberikan dengan ikhlas dan dedikasi ye (pergh... curi ayat Guru Besar nih!! huhu) ;)





MUSOLLA LUQMAN AL-HAKIM


PURPLE PINK MEROON combinations... design ni khas utk Musolla @ Surau Luqman Al-Hakim kt sekolah kite (SK Sg Durian le...) thanks to Kak Haslawati sbb order ngan kite... design ni lebih kepada ejaan jawi sebab nak ajar bebudak bace tulisan jawi... kadang2 kena buat banyak perkataan dalam tulisan jawi kt ceruk2 sekolah biar bebudak tu lancar bace perkataan2 jawi, nak harapkan budak2 ni bace buku jawi jauh skali! (dah mule bebel dah..), ok la ape2pon... marilah kite sesame memartabatkan tulisan jawi!! ;)









TAKAFUL IKHLAS

Assalamualaikum w.b.t... semoga sahabat2 semua ceria2 selalu!! ;) ok, macam biase, post @ tunjuk design lagi... kali ni kite buat untuk sahabat kite Bahrin Badron, siape yang blom ade takaful boleh contact sahabat kite ni kt design nih, macam2 ade (mcm astro plk)... mmg berbaloi utk masa hadapan!! (promote tu..) design ni dh lame tengok je logo kite kt bawah tu (old version punye lg), tp xde la lame sgt, br tahun ni tukar logo (hehehe...) ok la shobat2, jom cuci mata tengok design nih ok x? ;)