Tuesday, 29 November 2011

MESYUARAT PIBG SKTMI 2

Opps...nak kongsi lagi design banner untuk SK Temenggong Mahmood Iskandar 2 Pontian... TQ kepada sahabat kite Cikgu Ibrahim (exCikgu SK Sg Durian) yang memberi kepercayaan kpd kite untuk design banner n backdrop utk Mesyuarat PIBG skolah baru beliau... ingat lag mase beliau call tu kite tengah cuti kt PD...  ape2 pon TQ very much... klu ade job dari sekolah baru bgtau k... :)







designs SUKA SUKI... ;)

Selamat Datang ke design suka suki (tibe2 je kan), ok la, sebenarnya design ni ade kawan yang nak untuk tampal kat dinding sekolah die, tp die suke ke x kite pon x tau...hehehe. lepas siap je terus bagi die... macam ape je kan design nih..mungkin mase buat ni kite tengah banyak job so x dapat nak fokus lebeh2 kt design nih, kawan tu pun bgtau yang penting ade kate2 hikmah so senang la koje kite.. (kuang3x...) klu kawan2 nak amik design nih, dipersilakan (copy paste je)... TQ!!  :)










BANNER-BANNER RAMADHAN

Assalamualaikum sahabat2!!! Semoga sihat & ceria selalu menjalani hidup dengan tekad dan keyakinan yang jitu di tahun baru 1433H ni!! (wah, macam pakar motivasi plk..hehehe) oklah, macam biase, kite nak kongsikan design2 lelame yang berkaitan dengan Ramadhan, walaupun dh ketinggalan tp kite x peduli, nak tunjuk jgk... (hehehe). Bulan Ramadhan ni kadang2 kite lupe ape yang kena buat, ape yang x sepatutnye kite buat...so, dengan design2 banner ni sekurang2nye kite n org sekeliling boleh bace n mudah sampai kt otak masing2 kan... mungkin ilmu yg sedikit tu dapat memperbaiki diri kite dan org lain... bak kate Nabi s.a.w. "Sampaikanlah walau sepotong ayat"... x rugi kan..? oleh yg demikian, buat sahabat2 yang nak order design2 yang baru atau yang macam kat bawah ni, bolehlah calling2 kite kat sini (017-8245082), kite juga sentiase menerima sebarang cadangan dan pandangan dari pihak sahabat2... TQ!!  ;)
















Saturday, 26 November 2011

SALAM MAAL HIJRAH 1433H

Assalamualaikum... salam maal hijrah 1433h dari kami tenaga kerja aindesigns. Semoga tahun ini menjanjikan seribu keindahan dan kebaikan untuk diri ini dan sahabat2 smue... dan semoga kite dapat same2 melipatgandakan lg amal ibadah kpd Allah serta ikhlas dalam perjuangan di muka bumi ini. insyallah... :)


PLAK PERASMIAN

ASSALAMUALAIKUM... hari nie kite nak share design yang simple ni kat kengkawan smue... semoga terhibur! (tibe2 je...)







Friday, 25 November 2011

CARTA & PELAN WARNA WARNI SKSD

Assalamualaikum w.b.t... kali ni kite letak design untuk carta organisasi & pelan sekolah yang berwarna warni Malaysia plk...hehehe.. ni percubaan awal sebenarnye tp lps tu ramai la member2 yg nak tempah so,kite layaaan... sebenarnye carta ni kejap je nak buat tp sebab mood yg pasang surut tu yg jd lambat sampai Boss dah bebel bile nak siap barulah terkial2 buat, hohoho (sori boss...). Proses untuk design pelan tu agak complicated skit (ceh mcm nk bt projek juta2 plk!) tp still cool utk bt benda ni, klu x semakin serabut kepala kite... apeapepun thanks to my wife n members yg bnyk support kerja2 design kite.. n terima kasih dan syukur yg tidak berbelah bagi buat Pencetus idea yang diilhamkan utk kite, Rabbuljalil... alhamdulillah... :)






Thursday, 24 November 2011

HARI ANUGERAH CEMERLANG SKSD 2011

YEAAHH!!! design untuk backdrop pentas hari anugerah cemerlang yang baru! yang lame dah sangkut kt luar pagar... dah uzur sangat dah (dekat 4 tahun daa, siap lobang kena gigit tikus...), ade member bisik2 tahun depan yang ni pulak letak luar pagar jd dapat la backdrop pentas yang baru lg...(dalam hati ni suke amat!! sbb income masyuk..) hehehe...thanks to all members yang hebat pasang backdrop ni kat pentas...
Klu nak ikutkan design macam ni dah biase buat dengan ade tempat kosong buat letak tarikh, mase, tempat n perasmi yang boleh diubah2 every years kan...tp utk cari kelainan pada design tu yg kadang2 bikin pusing kepala kan...tp xpe la kite cube yg terbaik, mohon dan pinta pada yang Esa agar diperluaskan lg ilmu dalam bidang seni grafik ni kerana segala-galanya daripadaNya... :)



GRADUAN CEMERLANG PRASEKOLAH ANNAHLU

Jeng,jeng,jeng... design PRASEKOLAH ANNAHLU lagi (peduli hape..hehehe). hah, ni die graduan cemerlang Pra sekolah ni, glemer budak2 kecik ni kan.. kecik2 lagi dh pakai jubah n topi konvo... kite dulu berhempas pulas blajar baru dapat pakai jubah n songkok konvo... mmg kamo semue hebat! kepada sesiapa yang berminat untuk ambik budak2 kecik ni jadi peserta bintang kecil atau peserta adik2ku sayang boleh la pilih budak2 empat orang ni ye.. glemer sekolah kami! ;)



DAKWAH BIL HAL

Haa... yang ni pulak kite designkan untuk Sektor Pendidikan Islam JPNJ & PPD Daerah Pontian untuk program dakwah kepada murid2 muslim yang bersekolah di SJK ( C ) seluruh Johor ( yang terpilih bg setiap daerah...). Program yang menarik sebab terlibat sekali sebagai urusetia, tempat atas air kat Tanjung Piai Resort, kalau tengok chalet die dari luar memang buat dari papan (mcm xnak masuk je...) tapi bile masuk dalam perghh macam rumah banglo siap aircond, (mcm xnak keluar plk..) gerenti puas hati! buka pintu, buka tingkap chalet je terus nampak laut sebab kite atas laut... ;) 

Program ni dianjurkan adalah bertujuan untuk mendidik murid2 islam ni tentang cara2 menunaikan ibadah harian terutama sekali dalam bab solat, pengisian yang menarik dan meninggalkan kesan dalam diri budak2 nih... daripada solat dengan kaki satu, goyang2 badan n x betul, mereka dapat lakukan solat yang sempurna selepas program ini... tahniah buat para fasilitator2 juga teman2 urusetia yang sama2 menjayakan program ini!






Wednesday, 23 November 2011

HARI GRADUASI PRASEKOLAH ANNAHLU

Assalamualaikum teman-teman dan sahabat yang kite sayangi fillah... macam agak lame x post something kt blog yang suam2 kuku ni, bukan ape telepon rosak dh empat hari xleh nak online... alhamdulillah hari ni orang TM datang bg repair line telipon dan kesimpulannye kite boleh upload designs2 baru n designs2 yang dah brkurun lame (x peduli nk post gak)...

Sori la intro 'ter'lebih plk.. ok design kali ni tentang Hari Graduasi Prasekolah Annahlu SK Sg Durian, mesti dalam kepala kawan2 terlintas kenape asyik Prasekolah ni je yang ade kt blog nih? haa, jawapannye ialah kerana prasekolah ni je yang suke kt designs kite (hehe perasan!) n satu lagi, sebelum promosi ke sekolah2 laen, kite promosi dulu kt sekolah sendiri... btol x? kepada sahabat2 yang macam suke n tertarik ngan designs kite bolehla call atau email ke aindesigns@yahoo.com insyallah pihak kite akan melayan dan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk sahabat2... (pergh ayat nak best kan...) ;)




Friday, 18 November 2011

JAMUAN TAHUN 6 2011

JAMUAN TAHUN 6.... yeaahh, jamuan yang sinonim dengan pesta makan2 di SK Sg Durian... kalau x kembung perut maknenye orang tu memang xde nafsu makan hehehe... Tahniah kepada Cikgu Anuar dan Cikgu Halimah kerana telah berjaya membuatkan perut kami senak dan kembung... hadiah tupperware mmg seswai, sebab senang kitaorang nk tapaw, kepada bakal cikgu tahun 6 untuk 2012 sila ready hadiah mangkuk tingkat pulak k... hehehe  ;)



Tuesday, 1 November 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI WARGA SKSD

Jom kite layan tengok design Selamat Hari Raya nih... kalu tak silap design ni publish kt FB tahun 2010... ntah ape2 je design... tp xpe nk kelainan skit kan... (kelainan la sgt..), yang ade kt design ni pon ade yang dah tukar sekolah...( termasuklah Cg Hj Abdul Jabbar..) kire buat kenang-kenanganla kat Sekolah Kebangsaan Sungai Durian... ape2 pon untuk kalian semue, klu kite terserempak kt mane2 jgn sombong k... ;)