Monday, 31 October 2011

BUKU PROGRAM PERSARAAN GB STAR 1 JB



Design Buku Program ni agak serabut jgk nak buat sbb sbelum proses nk pikir design ni, mcm2 pihak STAR 1 take note untuk kite... tp alhamdulillah, Yusof Mahamad menyelamatkan keadaan... beliau susun elok2... TQ sop... tp lastly aku puas ati ngan design nih... (senyum2...) ;)

KULIT DEPAN BUKU

KULIT BELAKANG BUKU

MUKA DEPAN KAD JEMPUTAN 1

MUKA DEPAN KAD JEMPUTAN 2
BANNER PERSARAAN

eCARD & BUNTING LEEN

Kali ni, kite nak bawak sahabat semua tengok eCARD jemputan daripada AINdesign plk... eCARD ni kad jemputan yang di letak kt Fesbuk... senang kn sekarang, smue benda di hujung jari... haahh... disebabkan budak Leen ni suke kt katun2 so, kite buatkan khas 'katun beliau' tengah naek moto ngan husband beliau... Leen ni orangnye memang berseni la...tengok je beliau punye eCARD n bunting2 kat bawah nie, berbelang2...cantik x? cantik kot... xpe, yang penting Leen puas hati... (confirm je.. hehe..) HAAAhhhh!! satu lagi ni... kite nak ucap tahniah kat Leen sebab dah jd Mummy, sampaikan ucapan tahniah ni jugk bt husband kamoo ye Leen...meka dpt baby girl (smoga Iris jd anak yang solehah) Tahniah sekali lagi... ;)










BANNER RAJA SEHARI WARDAH

Jeng,jeng,jeng!!! banner yang ni pon dah berzaman gak... ( xpe buat koleksi & testimoni ) utk sahabat2 yg nak tempah makhluk ni dengan AINdesigns... kali ni tema si Wardah ni biru laut (ntah biru laut ke banner ni? lantak la, yg penting siap...) ha, satu lagi tahniah buat Wardah dan Helmi (sahabatku) kerana dah jadi Ayah dan bonda baru2 ni, comel anak kalian...smoga bahagia hingga akhir hayat... ;)




BANNER RAJA SEHARI ODAH

Assalamualaikum... kali ni kite layan banner2 kahwin plk dari AIN designs k... yang ini untuk member keje kt sekolah kite Odah (Nursaadah Abd Wahab)... 1 Banner 3 Bunting, dh lame dah... tengok la tarikh beliau kawen, mmg ketinggalan zaman kite promote untuk kengkawan yang nk merasa air tangan kite.. tp xpe, tempahan still on je skrg.. huhu.. sori la klu x lawa... ;)






Friday, 28 October 2011

AKTIVITI2 PENGAWAS STAR 1

JOM kite layan geng2 pengawas STAR1 wat keje pulak, macam2 xtvt diorang ni dari awal tahun sampai hujung tahun... tahniah skali lg bt sahabat kite Yusof Mahamad...terbaek lah sop(kamoomemanggilakerja) hehehe...;)







SELAMAT DATANG KE PRASEKOLAH ANNAHLU


 Assalamualaikum... sila lihat di bawah... ini adalah banner untuk Prasekolah Annahlu SK Sungai Durian yang di ketuai oleh kawan kite Odah dan dibantu sepenuhnye oleh Cik Fatin...



Tuesday, 18 October 2011

STYLE [Smart Youth Leaders]

Design ni direka untuk salah satu program anjuran IKRAM TEENS Pontian... Program ni memang special n unique for me sebab pengisian yang disampaikan dalam program ni dapat membimbing remaja2 yang dah agak kurang minat ke masjid... kreatif dan menghiburkan membuatkan program ini dekat di hati para remaja... tahniah diucapkan buat AJK IKRAM TEENS Pontian!!! Sebenarnye ade banyak lagi aktiviti-aktiviti di bawah IKRAM ni... jom sesame kite lawat di http://ikrampontian.blogspot.com/ ...


Monday, 17 October 2011

4 TEMENGGONG STAR 1 JOHOR

Designs bunting ni kite reka khas buat sahabat kite Yusop Mohamed yang 1st time jadi guru kelas tahun ni (2011). Kalau tengok bilik darjah beliau ni memang klasss! kite tengok beliau ni like a perfectionist person...so, kite do the best for him la. Sebenarnye ade banyak lagi tempahan banner daripada beliau untuk program STAR 1, awal tahun lagi dah tempah siap2.. nanti kite kongsi sesama k.. ;)








Sunday, 16 October 2011

SEMINAR PROFESIONALISME...



Semalam gi Seminar Profesionalisme...emm, ustazah ramai, ustaz boleh kire dengan jari je... boleh tahan la mengantuk...tapi bile dah nk terlelap je aku tros tengok backdrop yang kt atas pentas tu..semangat skit.. bajet cun la bakdrop tu...hehehe


Sunday, 2 October 2011

SHOUBRAWI

Banting ni direka untuk seorang teman (Fahim Afifi) sebelum menjelang bulan Ramadhan yang lalu...beliau jual nasi Maqluba @ nasi arab...dengarnye permintaan dan tempahan semakin rancak selepas bulan Syawal baru-baru ni... hah, siape yang nak rase nasi arab nie bolehla call beliau di talian yang disediakan dalam banting nih...semoga bisnes beliau semakin sukses.. ;-)







Saturday, 1 October 2011

BLOG OH BLOG...


Assalamualaikum semua...kite adalah bloger baru di sini...kalau nak diikutkan, dah lame rasenye kite nak buat blog nih...tapi disebabkan penyakit MALAS tu semue tak jadi... kirenye hari ni kite dah RAJIN la nih,hehehe...
emm, ape yang nak kite bagitau kat sahabat semua ye...? ok, untuk kali pertama ni kite bagitau tentang blog ni kot... blog pertama kite ni sebenarnye lebih kepada bisnes kecil-kecilan atas nama AIN DESIGNS (name macam terrer je buat design) yang dah lame bertapak di Malaysia ni (waahh macam bisnes gempak je bunyinye..), bukanlah seluruh Malaysia, tapi cume kat ceruk Pontian Johor je... ;)

AIN DESIGNS ni memberi perkhidmatan seperti...Design & Printing Banner, Bunting, Kad Jemputan, Tempahan Fotografi Perkahwinan, Button Badge, emm...,ape lagi ye, hah buat kek coklat (hanye di pasaran tertutup je)..

Rasenye, cukup dulu untuk salam perkenalan, lain mase kite cite lagi ye...insyallah... wassalam.