Saturday, 31 December 2011

COLORING TIMETABLE RELEASE!!!

Tajuk nak best... tp memang best pon hehehe...(perasan)...Masih lagi di 'mood' persiapan persekolahan awal tahun 2012... (mcm dah ade anak pulak). Kita bukan buat persiapan untuk anak tapi untuk anak2 murid... cikgu2 kat sekolah kite tahun nie semacam je tengok semangat diorang, siap tempah design Jadual Waktu beramai2 dengan kite jadi kite dengan hati terbuka menerima tempahan diorang dengan senyuman kesyukuran pada Illahi saiz untuk JADUAL WAKTU ni (2x4)... terima kasih jua buat sahabat yang banyak support kite slama ini... semoga kite sentiasa berSYUKUR... ;)
Ok kite dah upload n tambah lagi sample2 design Jadual Waktu... kalau ade sape2 yang berminat boleh call kite di 0178245082... mari ceriakan kelas anda dengan Jadual Waktu bewarna warni!!!













TANYA SAMA POKOK ...

Sesungguhnye, tajuk di atas tiada kena mengena dengan lagu Hazama ok... cume amik tajuk je hehehe... Pokok kat sini iyolah design kite untuk chekgu chekgi yang nak start keje smula 4 Januari 2012 nie... so sebagai persiapan, diorang mintak buatkn 1 design untuk Jadual Bertugas kelas masing2... so kite designkan jadual bertugas ni gune gambo pokok yg meriah bewarne warni (sebab kelas budak skolah rendah) lagi ceria... saiz untuk jadual macam nie kite buat 2 kaki x 2kaki... harge? yep boleh hubungi kite di talian 0178245082 andai kawan2 yang lain berminat...Terima kasih kt Kak Limah, Kak Rus, Anuar, Kak Saliza kerana sudi menempah banner + design skali... ;)

NO KOD : DR001

NO KOD : DR002

NO KOD : DR003

NO KOD : DR004

NO KOD : DR005

2012 . . .

TAHUN 2012 dah datang, sebenarnye xde ape yang nak diperbaharui lagi sebab kite dah buat azam sejak tahun hijrah 1433 yang datang dulu sebelum 2012... so, xde ape2 prasaan pun dalam hati cume semoga Allah berkati segala ibadah dan amalan baik yang kite laksanakan selama ini...

Friday, 30 December 2011

DOA SEBELUM & SELEPAS MAKAN

Assalamualaikum sahabat... akhirnye dapat gak mencorat-coret kat blog yg ala kadar ni, memang niat dihati nak post setiap design yg dah siap, tp x brkesempatan... tengok2 tarikh dah last day dalam tahun 2011 ni, so x boleh jadi nih, nak post somethings skit sbelum ke tahun baru... hari ni dh ready nk kongsi design doa yang dah 2 customer gune (Abd Razak & 2ndly Ust Omar Maidin)... design ni amat simple sbb tujuannye untuk memudahkan budak2 sekolah bace n hafal sebelum & selepas diorang makan.. jom bace!! ;)





Monday, 5 December 2011

BANNER DULU-DULU... PART 1

Assalamualaikum sahabat2!!! rasenye dah lame x post somethings kt blog best ni (perasan...), ok lah kali ni kite post banner2 zaman dulu punye... tp part 1 dulu k (macam movie plk)... kebanyakan banner2 kali ni published tahun 2009... thanks buat sahabat2 yang order banner2 ni ngan kite so, jom layan... @_@















Thursday, 1 December 2011

jauh di MATA dekat di HATI

Bunting orang nak pindah (seswai gak ayat ni...), selamat tinggal kak Haiza, jangan lupe org Pontian!! bunting ni sekolah yang order utk Kak Haiza yang pindah sekolah di Penang, sebab orangnye istimewa (kot, hehehe) so skolah bagi benda ni buat kenang-kenangan...beliau ni memang sporting, lucu pon ade, senang berbual ngan die, kire semue ok la dgn beliau nih... sebenarnye ade satu lagi design tp kt mane ntah kite simpan... untuk kak Haiza, walau di mane kamu berada laksanakanlah tanggungjawab yang diberikan dengan ikhlas dan dedikasi ye (pergh... curi ayat Guru Besar nih!! huhu) ;)





MUSOLLA LUQMAN AL-HAKIM


PURPLE PINK MEROON combinations... design ni khas utk Musolla @ Surau Luqman Al-Hakim kt sekolah kite (SK Sg Durian le...) thanks to Kak Haslawati sbb order ngan kite... design ni lebih kepada ejaan jawi sebab nak ajar bebudak bace tulisan jawi... kadang2 kena buat banyak perkataan dalam tulisan jawi kt ceruk2 sekolah biar bebudak tu lancar bace perkataan2 jawi, nak harapkan budak2 ni bace buku jawi jauh skali! (dah mule bebel dah..), ok la ape2pon... marilah kite sesame memartabatkan tulisan jawi!! ;)









TAKAFUL IKHLAS

Assalamualaikum w.b.t... semoga sahabat2 semua ceria2 selalu!! ;) ok, macam biase, post @ tunjuk design lagi... kali ni kite buat untuk sahabat kite Bahrin Badron, siape yang blom ade takaful boleh contact sahabat kite ni kt design nih, macam2 ade (mcm astro plk)... mmg berbaloi utk masa hadapan!! (promote tu..) design ni dh lame tengok je logo kite kt bawah tu (old version punye lg), tp xde la lame sgt, br tahun ni tukar logo (hehehe...) ok la shobat2, jom cuci mata tengok design nih ok x? ;)







Tuesday, 29 November 2011

MESYUARAT PIBG SKTMI 2

Opps...nak kongsi lagi design banner untuk SK Temenggong Mahmood Iskandar 2 Pontian... TQ kepada sahabat kite Cikgu Ibrahim (exCikgu SK Sg Durian) yang memberi kepercayaan kpd kite untuk design banner n backdrop utk Mesyuarat PIBG skolah baru beliau... ingat lag mase beliau call tu kite tengah cuti kt PD...  ape2 pon TQ very much... klu ade job dari sekolah baru bgtau k... :)







designs SUKA SUKI... ;)

Selamat Datang ke design suka suki (tibe2 je kan), ok la, sebenarnya design ni ade kawan yang nak untuk tampal kat dinding sekolah die, tp die suke ke x kite pon x tau...hehehe. lepas siap je terus bagi die... macam ape je kan design nih..mungkin mase buat ni kite tengah banyak job so x dapat nak fokus lebeh2 kt design nih, kawan tu pun bgtau yang penting ade kate2 hikmah so senang la koje kite.. (kuang3x...) klu kawan2 nak amik design nih, dipersilakan (copy paste je)... TQ!!  :)










BANNER-BANNER RAMADHAN

Assalamualaikum sahabat2!!! Semoga sihat & ceria selalu menjalani hidup dengan tekad dan keyakinan yang jitu di tahun baru 1433H ni!! (wah, macam pakar motivasi plk..hehehe) oklah, macam biase, kite nak kongsikan design2 lelame yang berkaitan dengan Ramadhan, walaupun dh ketinggalan tp kite x peduli, nak tunjuk jgk... (hehehe). Bulan Ramadhan ni kadang2 kite lupe ape yang kena buat, ape yang x sepatutnye kite buat...so, dengan design2 banner ni sekurang2nye kite n org sekeliling boleh bace n mudah sampai kt otak masing2 kan... mungkin ilmu yg sedikit tu dapat memperbaiki diri kite dan org lain... bak kate Nabi s.a.w. "Sampaikanlah walau sepotong ayat"... x rugi kan..? oleh yg demikian, buat sahabat2 yang nak order design2 yang baru atau yang macam kat bawah ni, bolehlah calling2 kite kat sini (017-8245082), kite juga sentiase menerima sebarang cadangan dan pandangan dari pihak sahabat2... TQ!!  ;)
















Saturday, 26 November 2011

SALAM MAAL HIJRAH 1433H

Assalamualaikum... salam maal hijrah 1433h dari kami tenaga kerja aindesigns. Semoga tahun ini menjanjikan seribu keindahan dan kebaikan untuk diri ini dan sahabat2 smue... dan semoga kite dapat same2 melipatgandakan lg amal ibadah kpd Allah serta ikhlas dalam perjuangan di muka bumi ini. insyallah... :)


PLAK PERASMIAN

ASSALAMUALAIKUM... hari nie kite nak share design yang simple ni kat kengkawan smue... semoga terhibur! (tibe2 je...)







Friday, 25 November 2011

CARTA & PELAN WARNA WARNI SKSD

Assalamualaikum w.b.t... kali ni kite letak design untuk carta organisasi & pelan sekolah yang berwarna warni Malaysia plk...hehehe.. ni percubaan awal sebenarnye tp lps tu ramai la member2 yg nak tempah so,kite layaaan... sebenarnye carta ni kejap je nak buat tp sebab mood yg pasang surut tu yg jd lambat sampai Boss dah bebel bile nak siap barulah terkial2 buat, hohoho (sori boss...). Proses untuk design pelan tu agak complicated skit (ceh mcm nk bt projek juta2 plk!) tp still cool utk bt benda ni, klu x semakin serabut kepala kite... apeapepun thanks to my wife n members yg bnyk support kerja2 design kite.. n terima kasih dan syukur yg tidak berbelah bagi buat Pencetus idea yang diilhamkan utk kite, Rabbuljalil... alhamdulillah... :)






Thursday, 24 November 2011

HARI ANUGERAH CEMERLANG SKSD 2011

YEAAHH!!! design untuk backdrop pentas hari anugerah cemerlang yang baru! yang lame dah sangkut kt luar pagar... dah uzur sangat dah (dekat 4 tahun daa, siap lobang kena gigit tikus...), ade member bisik2 tahun depan yang ni pulak letak luar pagar jd dapat la backdrop pentas yang baru lg...(dalam hati ni suke amat!! sbb income masyuk..) hehehe...thanks to all members yang hebat pasang backdrop ni kat pentas...
Klu nak ikutkan design macam ni dah biase buat dengan ade tempat kosong buat letak tarikh, mase, tempat n perasmi yang boleh diubah2 every years kan...tp utk cari kelainan pada design tu yg kadang2 bikin pusing kepala kan...tp xpe la kite cube yg terbaik, mohon dan pinta pada yang Esa agar diperluaskan lg ilmu dalam bidang seni grafik ni kerana segala-galanya daripadaNya... :)



GRADUAN CEMERLANG PRASEKOLAH ANNAHLU

Jeng,jeng,jeng... design PRASEKOLAH ANNAHLU lagi (peduli hape..hehehe). hah, ni die graduan cemerlang Pra sekolah ni, glemer budak2 kecik ni kan.. kecik2 lagi dh pakai jubah n topi konvo... kite dulu berhempas pulas blajar baru dapat pakai jubah n songkok konvo... mmg kamo semue hebat! kepada sesiapa yang berminat untuk ambik budak2 kecik ni jadi peserta bintang kecil atau peserta adik2ku sayang boleh la pilih budak2 empat orang ni ye.. glemer sekolah kami! ;)



DAKWAH BIL HAL

Haa... yang ni pulak kite designkan untuk Sektor Pendidikan Islam JPNJ & PPD Daerah Pontian untuk program dakwah kepada murid2 muslim yang bersekolah di SJK ( C ) seluruh Johor ( yang terpilih bg setiap daerah...). Program yang menarik sebab terlibat sekali sebagai urusetia, tempat atas air kat Tanjung Piai Resort, kalau tengok chalet die dari luar memang buat dari papan (mcm xnak masuk je...) tapi bile masuk dalam perghh macam rumah banglo siap aircond, (mcm xnak keluar plk..) gerenti puas hati! buka pintu, buka tingkap chalet je terus nampak laut sebab kite atas laut... ;) 

Program ni dianjurkan adalah bertujuan untuk mendidik murid2 islam ni tentang cara2 menunaikan ibadah harian terutama sekali dalam bab solat, pengisian yang menarik dan meninggalkan kesan dalam diri budak2 nih... daripada solat dengan kaki satu, goyang2 badan n x betul, mereka dapat lakukan solat yang sempurna selepas program ini... tahniah buat para fasilitator2 juga teman2 urusetia yang sama2 menjayakan program ini!